Live streaming video / College- Lesstreaming / Trainingstreaming

Streaming oplossingen

Onderwijs livestreaming-oplossing

Streamen van uw college, les of training vraagt extra aandacht en expertise om tot een goed resultaat te komen. Streaming zit op het kruispunt van IT en audiovisuele diensten en dit betekent voor veel onderwijsinstellingen dat er te weinig kennis aanwezig is om dit op een juiste manier in te zetten binnen het onderwijs. Toch staat de deur open van veel onderwijsinstellingen om deze dienst in huis te implementeren. 2.Orange heeft deze, ook vanuit het ministerie geadviseerde, ontwikkeling ten aanzien van live video streaming ter hand genomen en heeft een volledige oplossing ter beschikking voor het onderwijs. Doelstelling hierbij is het ontzorgen van onderwijsinstellingen en het toegankelijk maken van deze oplossingen voor alle onderwijsinstellingen. 

Streaming (live) bestaat voor het onderwijs uit een software streamserver gecombineerd met hardware voor in het lokaal. De hardware bestaat uit een camera (dome), microfoon en encoder. Indien de stream (uitzending) gemaakt is zal deze middels de software geschikt zijn om te tonen op uw eigen internetadres. Deze stream kunt u ter beschikking stellen aan uw leerlingen en externe personen. Ook bestaat er een mogelijkheid om deze gegevens alleen ter beschikking te stellen aan diegene die de rechten daartoe heeft.

Door onze gezamenlijke opzet voor scholen en standaardisatie is er voor elke school een mogelijkheid om deze dienst aan te bieden. U hoeft alleen nog maar op de opnameknop te drukken en 2.Orange regelt het gehele proces. Diverse onderwijsinstellingen kiezen voor deze oplossing om leerlingen op een later tijdstip of live op afstand lessen, colleges en trainingen te laten volgen. Bijvoorbeeld zeer geschikt voor leerlingen welke voor korte of langere tijd niet fysiek op school aanwezig kunnen zijn of voor het herhalen van gevolgde lessen.

Bedrijfs livestreaming-oplossing

Streamen (live) van uw event, presentatie of training? Door middel van onze bedrijfsstream-oplossing heeft u uw eigen video oplossing in huis. Wij installeren in de gewenste ruimte de juiste componenten om uw uitzending gereed te maken om te streamen. Deze stream stellen wij direct (live) ter beschikking zodat uw uitzending direct bekeken kan worden. Het op een later tijdstip bekijken van uw uitzending is mogelijk door onze opslagcapaciteit. Door onze technische mogelijkheden heeft u een nieuw mediakanaal ter beschikking om uw event, training of presentatie kenbaar en onder de aandacht te brengen bij uw klanten, leveranciers of medewerkers. Mededelingen en trainingen zijn voor iedereen ter beschikking en u kunt zeer snel communiceren zonder dat de genodigden bij u aanwezig zijn.

2.Orange heeft een algemene internet pagina voor bedrijven beschikbaar waar uw streams aanwezig zijn, deze pagina kan zelfs in uw huisstijl getoond worden. Steeds meer organisaties ontdekken de mogelijkheden van streamen, graag informeren wij u over de mogelijkheden.

Algemeen

Het streamen van audio, beeld en uw presentatie vergt een investering op hardware (camera, audio en beeld) en software. Deze combinatie hebben wij in één standaard oplossing maar kan ook op maat gemaakt worden, afhankelijk van uw situatie. Wij willen het u gemakkelijk maken en voor een breed aantal organisaties streaming mogelijk maken. Ontdek samen met ons uw mogelijkheden op live streaming gebied. Neemt u contact op voor een demonstratie en uitleg van de mogelijkheden.

Ik wil graag wat vragen hierover.