Besturingssystemen - Domotica

Controlsystemen / Domotica

Algemeen

Gebruiksgemak, zonder ingewikkelde structuren is essentieel voor de toegankelijkheid en gebruik van audiovisuele middelen. 2.Orange kijkt naar de gebruiker van de ruimte en het gebruik van de ruimte. Wij automatiseren de audiovisuele installatie functioneel en praktisch. Belangrijke en veel gebruikte functionaliteiten worden als functies duidelijk geprogrammeerd, alle overige functies worden onderliggend geprogrammeerd en zijn optioneel en functioneel aanwezig en beschikbaar. Overzichtelijk met een duidelijk structuur, waar nodig met vier drukknoppen of uitgevoerd met een touchpaneel.

Domotica of besturingssystemen zijn er in diverse uitvoeringen en van verschillende leveranciers. Domotica systemen zijn bestemd voor het gemak en zo ziet 2.Orange dat ook.

Systemen

Domotica systemen worden binnen de consumer markt, in woonhuizen, verzorgingstehuizen en steeds meer kantooromgevingen steeds vaker toegepast. Een veel gebruikte oplossing hierbij is het KNX-systeem. Dit KNX-systeem wordt door technisch installateurs en fabrikanten wereldwijd ondersteund. U kunt daarbij denken aan het regelen van verlichting, zonwering, verduistering en klimaatbeheersing. 2.Orange heeft de kennis in huis om ook het KNX-protocol toe te passen bij audiovisuele projecten. Het voordeel is dat uw gehele domotica omgeving op één protocol functioneert.

Besturingssystemen voor audiovisuele producten en projecten worden veel gedaan met Crestron, AMX en Extron componenten. 2.Orange medewerkers zijn getraind en ontwerpen en programmeren de configuratie zoals wenselijk is in uw situatie. 

Naast de besturingspanelen en domotica oplossingen realiseren wij ook de diverse aansluitpunten voor bijvoorbeeld een extra laptop of pc. Wij leggen de juiste bekabeling aan conform de wettelijke eisen en richtlijnen. 2.Orange zorgt voor een nette installatie met componenten welke zijn afgestemd op elkaar.

Eenvoud en maatwerk

Voor een touchscreen op een verrijdbare trolley of een monitor in een vergaderkamer kan een eenvoudig knoppenpaneel voor het aan en uit zetten en volumeregeling voldoende zijn. Eenvoud en gemak is hierbij het sleutelwoord. Voor een auditorium met videowall, meekijkschermen, een audio installatie met meerdere microfoons en zone geluidssysteem, in combinatie met sfeerverlichting en zonwering zal een uitgebreider systeem geprogrammeerd dienen te worden. Het gebruik van het juiste touchpaneel en besturingscomponenten is dan niet alleen voldoende. 2.Orange zal door duidelijk stroomschema's een functioneel ontwerp maken en na goedkeuring dit op de juiste wijze programmeren en implementeren. Ook hier zal, ondanks de vele componenten, eenvoud en gemak van belang zijn voor de gebruiker.

Wij werken met

 • KNX
 • Crestron
 • AMX
 • Extron
 • Gira
 • Busch Jaeger
 • Neets

Bediening

Een groot aantal producten kunnen bestuurd en bediend worden. 2.Orange past dit toe bij:

 • Audio en beeld installaties
 • Vergaderkamer - Boardroom - Trainingsruimte - Auditorium
 • Gebouw domotica
 • Klimaatbeheersing
 • Verlichting en Verduistering
 • Zonwering

Wilt u meer informatie en weten wat de verschillende domotica oplossingen voor u kunnen betekenen? Neemt u contact op voor een afspraak op locatie of in onze hightech showroom.
 

Ik wil graag wat vragen over Controlsystemen / Domotica.