Zoeken
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Discussie systemen

voor kraakheldere vergaderingen

Wij helpen u volledige controle te krijgen over de vergaderingen met een goed discussiesysteem. Iedereen kan om de beurt spreken zonder dat dit ten koste gaat van de verstaanbaarheid.
Televic discussiesysteem voorbeeld

discussie systemen

Voor kraakheldere vergaderingen

Wij helpen u volledige controle te krijgen over de vergaderingen met een goed discussiesysteem. Iedereen kan om de beurt spreken zonder dat dit ten koste gaat van de verstaanbaarheid.

Wat is een discussiesysteem?

Televic discussiesysteem
Een discussiesysteem, ook wel conferentiesysteem genoemd, wordt vaak gebruikt in grotere omgevingen zoals vergaderzalen, conferentiecentra en gerechtsgebouwen. De systemen zorgen voor het mogelijk maken van gestructureerde en productieve gesprekken tussen meerdere aanwezigen, waarbij iedereen de kans krijgt om zijn stem te laten horen.
Een veelvoorkomend discussiesysteem bestaat uit verschillende onderdelen zoals een voorzittersconsole en individuele deelnemersunits. De voorzittersconsole wordt vooral gebruikt door de gespreksleider of voorzitter van de bijeenkomst en stelt de persoon in staat om de discussie te modereren. Denk hierbij aan het beheren van microfoons en het bewaren van de algemene orde tijdens het gesprek. De individuele deelnemersunits stellen aanwezigen in staat om deel te nemen aan de discussie door middel van een microfoon, welke ervoor zorgt dat de spreker goed verstaanbaar is over de luidspreker(s). Ook in grote ruimtes.

Bekabelde en onbekabelde conferentie- en discussiesystemen

Bij de keuze tussen bekabelde en draadloze audiovisuele (AV) conferentiesystemen hangt de keuze grotendeels af van verschillende factoren, waaronder de omgeving, het budget en de specifieke behoeften van de organisatie.

Bekabelde discussiesystemen

Bekabelde discussie- (of conferentie-)systemen staan bekend om hun betrouwbaarheid en consistente prestaties. Ze zijn de beste oplossing voor permanente installaties in vergaderruimtes zoals boardrooms, auditoria en grote vergaderzalen. De bedrade verbindingen zorgen voor hoogwaardige audio- en video kwaliteit. De installatie van bekabelde systemen kan echter complex zijn en aanzienlijke bekabelings- en infrastructuur werkzaamheden met zich meebrengen. Eenmaal geïnstalleerd bieden ze een stabiele en robuuste opstelling die minimaal onderhoud vereist.

Shure draadloos conferentie systeem

Draadloze discussiesystemen

Draadloze AV-systemen zijn in vergelijking met bekabelde systemen zeer flexibel en gemakkelijk te installeren, wat belangrijk is voor dynamische of tijdelijke omgevingen, bijvoorbeeld evenementenruimtes of flexibele werkruimtes. Deze systemen vereisen geen uitgebreide bekabeling en verminderen zowel de installatietijd als de visuele rommel. Een draadloos discussiesysteem is perfect voor situaties waar u snel moet kunnen aanpassen. Het is belangrijk om gebieden met hoge elektromagnetische interferentie te vermijden. Daarom controleren onze AV-specialisten de locatie voor optimale systeemprestaties.

Professionele vergaderen met Conferentie- en Discussie Systemen

Geïntegreerde conferentie- en discussiesystemen combineren  een microfoon, versterker en luidspreker in één apparaat, waardoor communicatie soepel verloopt. Elke deelnemer kan duidelijk spreken en luisteren zonder feedback problemen. Ze zijn eenvoudig te ontwerpen, in te stellen en te gebruiken, en er is geen geluidstechnicus voor nodig.

Verbeterde audiokwaliteit

We ontwerpen de geluidsopstelling en installeren het discussie- en conferentiesysteem om feedback en achtergrondgeluiden te minimaliseren, wat vooral gunstig kan zijn in grote of akoestisch uitdagende ruimtes.

Meertalige vergaderingen

Discussie-AV-systemen kunnen gelijktijdige vertaling mogelijk maken, waardoor het voor sprekers van verschillende talen gemakkelijker wordt om volledig aan dezelfde vergadering deel te nemen.

Minder personeel

Omdat deze systemen eenvoudig te installeren en te bedienen zijn, is er tijdens vergaderingen minder behoefte aan speciale geluids- of AV-technici. Hierdoor kan aanzienlijk bespaard worden op personeelkosten.

Flexibiliteit

De discussiesystemen kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met verschillende externe audiobronnen en indien nodig ook worden uitgebreid om meer deelnemers te huisvesten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Bekijk al onze Smart office oplossingen zoals Roombooking, Deskbooking, Digitale receptie, Wayfinding en meer!

Contact page banner

Vrijblijvend advies

Onze toegewijde specialisten helpen u graag met het maken van de juiste beslissingen. Of u vragen heeft over producten, diensten of specifieke situaties, wij zijn er om u te begeleiden en te adviseren. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies, we kijken ernaar uit om u van dienst te zijn.

Ontvang advies van onze expert

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.