Zoek
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vergroot uw bereik met

Informatieschermen

narrowcasting schermen

vergroot uw bereik met

informatieschermen

Wat is een informatiescherm?

Digitale informatieschermen zijn platte beeldschermen zoals LED, LCD of OLED die dynamische multimedia-inhoud aan uw klanten of werknemers tonen. Dit dynamische materiaal omvat tekst, afbeeldingen, video, interactieve media en livestreaming-inhoud via software die dit allemaal mogelijk maakt. Het meest voorkomende type digitaal scherm is het LCD-scherm, dat gebruik maakt van vloeibare kristalcellen om een beeld te creëren. De informatieschermen vereisen specifieke spelers en software om effectief te kunnen functioneren.

Digitale informatieschermen gebruiken een aantal essentiële componenten om te werken. Dat zijn een narrowcasting player en gespecialiseerde narrowcasting software die het weergeven van inhoud mogelijk maakt. De flexibiliteit van narrowcasting systemen maakt het zeer aanpasbaar en geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

narrowcasting player voor buiten videowall

Typen informatieschermen

Er zijn veel soorten informatieschermen, maar sommige worden op grotere schaal en frequenter gebruikt dan andere. Ondanks hun variaties bieden ze gemeenschappelijke voordelen voor elk bedrijf:

Outdoor

Outdoor informatieschermen bevinden zich voornamelijk buiten. Als alternatief kunnen ze ook fungeren als digitale raampresentatie binnen kantoren of winkels, waarbij voorbijgangers worden voorzien van relevante informatie of promoties. Omdat de schermen buiten worden geplaatst, vereisen digitale displays specifieke kenmerken om bestand te zijn tegen invloeden van buitenaf. Ze moeten bijvoorbeeld hogere helderheidsniveaus hebben om zichtbaar te blijven, zelfs in direct zonlicht, wat een duidelijke zichtbaarheid voor kijkers garandeert. Om onder verschillende weersomstandigheden te kunnen functioneren, zijn ze bovendien waterdicht en beschermd tegen regen of sneeuw.
flexibiliteit met touchscreens

Indoor

Er is een grote verscheidenheid aan informatieschermen voor binnenshuis, en de typen variëren afhankelijk van hun doel. Digitale kiosken worden bijvoorbeeld vooral gebruikt in de detailhandel en de dienstensector. Interactieve touchscreens zijn populair voor digitale wayfinding oplossingen, maar ook in zakelijke presentaties, entertainment- of onderwijssectoren, videovergaderingen en meer. Indoor displays zijn ontworpen voor 24-uurs gebruik en kunnen meer dan 70.000 uur continue functioneren. Het is belangrijk om rekening te houden met de werkomgeving van deze schermen en onze audiovisuele specialisten zullen ervoor zorgen dat hier rekening mee wordt gehouden.
videowall voor ontvangstruimtes

Videowalls

Videowalls zijn een verzameling digitale schermen gecombineerd tot één groot informatiescherm. Het creëert een groot, samenhangend scherm waarop afbeeldingen en video’s met hoge resolutie met opvallende helderheid kunnen worden weergegeven. Hun afmetingen kunnen verschillen en zelfs enkele tientallen vierkante meters bereiken. Vanwege hun indrukwekkende omvang en scherpte genereren videowalls een opvallend “WOW”-effect, adt de aandacht trekt van uw bezoekers. Videwalls zijn ideaal voor bedrijfslobby’s, winkels en evenementenlocaties.
LED wall voor conferentie

LED walls

LED-walls voldoen aan uiteenlopende behoeften dankzij hun flexibiliteit en verscheidenheid. Ze zijn populair vanwege hun helderheid, kleurnauwkeurigheid en schaalbaarheid, die opvallen tussen andere schermen. Hoewel LED-displays behoorlijk groot kunnen zijn, blijven ze zeer flexibel voor zowel gebruik als installatie. Bovendien kunnen bedrijven niet-standaard vormen en zelfs gebogen oppervlakken gebruiken. Ze worden zowel binnen als buiten gebruikt; voor buitengebruik wordt echter altijd extra bescherming tegen stof en vuil toegevoegd.
Menu narrowcasting horeca

Digitale menuborden

Digitale informatieschermen worden gebruikt in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en bieden de mogelijkheid om op een visueel aantrekkelijke en flexibele manier menuopties weer te geven. De schermen zijn altijd zeer helder en hebben een hoge resolutie. Eigenaren en managers kunnen in realtime updates en wijzigingen aanbrengen in menu-items, prijzen en specials in een intuïtief en gebruiksvriendelijk CMS, zonder externe hulp. Ook kan er met de software automatisch geschakeld worden tussen verschillende menu’s.

Digitale kiosk

Digitale kiosken zijn op zichzelf staande apparaten die interactieve diensten en informatie aan gebruikers bieden. Het zijn informatieve en interactieve touchscreens die veel worden gebruikt in alle sectoren die de neiging hebben innovatief te zijn en de klantervaring te verbeteren. Deze zelfbedieningsstations kunnen een groot aantal functies vervullen, van kaartverkoop en check-ins op luchthavens tot het bestellen van eten in restaurants en het bieden van hulp bij het vinden van de weg in grote openbare ruimtes.

Presentatie scherm op kantoor

Het gebruik van geschikte informatieschermen op kantoren helpt effectieve communicatie en samenwerking te vergemakkelijken. Ze worden meestal gebruikt in vergaderruimtes en gemeenschappelijke ruimtes om presentaties weer te geven, realtime gegevens te delen en videoconferenties te organiseren. Dit soort schermen moeten interactieve functies met een hoge resolutie hebben om een verscheidenheid aan multimediaformaten mogelijk te maken die worden gebruikt bij presentaties en videovergaderen.

Reclame scherm in winkel

Digitale reclamedisplays zijn strategisch verspreid over de winkel om nieuwe producten te promoten en hun kenmerken aan de klant te tonen, of om speciale kortingen en aankomende evenementen te tonen. Klanten zijn vanaf het begin betrokken en kunnen naar demo producten of testimonials navigeren, wat ter plekke tot aankoopbeslissingen kan leiden. Bovendien is het eenvoudig om content- en winkeltrends voor managers te onderhouden en bij te werken.

Bedrijven die profiteren van informatieschermen

Dankzij hun flexibiliteit, verscheidenheid en aanpassingsmogelijkheden maximaliseren digitale informatieschermen de betrokkenheid van zakelijke medewerkers en klanten. Deze dynamische displays tonen actuele informatie, promoten speciale aanbiedingen en bieden belangrijke updates. Dat maakt ze essentieel voor moderne zakelijke omgevingen waar het verspreiden van snelle informatie gewoon een must-have is. In combinatie met software kunnen ze ook waardevolle klantgegevens verzamelen om bedrijven te helpen hun diensten te verbeteren.

Retail

In de zeer competitieve retailsector kan het soms een lastige onderneming zijn om de interesse van klanten te wekken en vast te houden. Met narrowcasting voor de detailhandel kunnen bedrijven bijvoorbeeld promoties, kortingen, speciale aanbiedingen of productaanbevelingen weergeven.

Horeca en hotels

Menuborden, digitale kiosken, videowalls en andere soorten informatieschermen worden in deze niche veelvuldig gebruikt. Ze variëren van het ontvangen van meertalige klanten tot het tonen van overheerlijke menu's om de omzet te verhogen en een blijvende indruk te maken.

Kantoor

Digitale informatieschermen in kantoren zijn een middel van onschatbare waarde voor het leveren van bedrijfsaankondigingen, updates en prestatieanalyses. Ze worden doorgaans geplaatst in pauzeruimtes, vergaderruimtes of gemeenschappelijke ruimtes waar werknemers tijdig toegang hebben tot belangrijke informatie.

Productie

Informatieschermen zijn strategisch geplaatst om realtime productiegegevens, veiligheidsregels en operationele richtlijnen weer te geven. Werknemers hebben gemakkelijk toegang tot belangrijke informatie en kunnen deze begrijpen, waardoor naleving van complexe veiligheidsnormen wordt gegarandeerd.

Zorg

Afspraaktijden, gezondheidsinformatie en routebeschrijvingen worden overal in de vestiging prominent weergegeven via informatieschermen. Ze helpen ook stress te verlichten en een meer geruststellende sfeer te creëren voor patiënten en hun families.

Onderwijs

Scholen en universiteiten kunnen aanzienlijk profiteren van digitale informatieschermen door de communicatie op de campus te verbeteren. Interactieve touchscreens maken het leerproces effectiever door educatief materiaal op een meer gedenkwaardige manier te presenteren.

Evenementen

Dankzij digitale informatieborden kunnen organisatoren van evenementen meer interactieve presentaties creëren die de doelstellingen van het evenement bereiken. Ze tonen gedetailleerde tijdlijnen van evenementen en leggen de nadruk op sponsorinformatie, wat de betrokkenheid van bezoekers enorm vergroot.

Musea

Tentoonstellingen spreken nu een diverser publiek aan door historische verhalen en artistieke collecties tot leven te brengen. Ze trekken bezoekers van verschillende leeftijden aan die graag uitstekende audiovisuele presentaties willen meemaken.

Onze A-merken

Maatwerkoplossing voor informatieschermen

Natuurlijk zijn er situaties waarin een standaard informatiescherm niet voldoende is en u de functionaliteit wilt uitbreiden of integreren in uw eigen omgeving. In dergelijke gevallen duiken onze audiovisuele specialisten in elk detail van uw project en verzorgen dit voor u.

Wij helpen u de volledige realtime flexibiliteit van informatiedisplays te benutten en de mogelijkheid om inhoud af te stemmen op specifieke doelgroepen of situaties. Neem contact met ons op voor professioneel advies en maatwerkmogelijkheden.

Contact page banner

Vrijblijvend advies

Onze toegewijde specialisten helpen u graag met het maken van de juiste beslissingen. Of u vragen heeft over producten, diensten of specifieke situaties, wij zijn er om u te begeleiden en te adviseren. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies, we kijken ernaar uit om u van dienst te zijn.

Ontvang advies van onze expert

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.