Zoek

Wat heeft u nodig voor

Videoconferencing?

Videovergaderen met Poly
Videovergaderen met Poly

In de snelle en onderling verbonden wereld van vandaag is videoconferencing een onvermijdelijk hulpmiddel geworden, niet alleen voor individuen, maar vooral voor alle bedrijven en organisaties. Iedereen merkte een belangrijke beweging op naar extern en hybride werk, mondiale communicatie. Het heeft de manier veranderd waarop we verbinding maken, samenwerken en onze dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Of het nu gaat om teamvergaderingen, klantpresentaties of internationale conferenties, de mogelijkheid om effectief en betrouwbaar te communiceren via video is van cruciaal belang.

Wij van 2Orange hebben ruim 15 jaar ervaring en sterke expertise op het gebied van videoconferencing. We delen graag onze belangrijkste aanbevelingen voor moderne oplossingen voor videoconferenties. Dankzij onze uitgebreide kennis helpen wij onze klanten bij het kiezen en snel installeren van de beste oplossingen. U hoeft niet alle technische details te onderzoeken; wij zijn er om u te helpen. Het is echter nuttig om enkele belangrijke aspecten van een videoconferentiesysteem te begrijpen.

Laten we eens kijken naar de tips voor videoconferencing voor een kwalitatieve en goed voorbereide online videovergadering.

Inhoud

Internetverbinding voor videoconferencing

In de wereld van videovergaderen met uw klanten of medewerkers is een betrouwbare internetverbinding niet alleen wenselijk, maar ook essentieel. U beschikt misschien over eersteklas apparatuur, maar zonder een solide internetbasis kunnen uw videogesprekken snel uitmonden in een frustrerende ervaring vol onderbrekingen en slechte kwaliteit. Een goede vuistregel is om te streven naar een verbindingssnelheid van minimaal 10 Mb/s voor uploads en downloads. Deze snelheid zorgt ervoor dat uw video helder is, de audio ononderbroken is en het delen van het scherm soepel verloopt. U kunt ook een bekabelde verbinding overwegen via Wi-Fi voor meer stabiliteit, vooral bij vergaderingen waarbij veel op het spel staat. Vergeet niet dat een sterke internetverbinding essentieel is voor effectieve en professionele videoconferenties.

Wat is een goede internetsnelheid voor videoconferencing?

Voor effectieve videoconferentie gesprekken wordt een internetsnelheid van minimaal 25 Mb/s aanbevolen, vooral in huishoudens of kantoren waar meerdere apparaten tegelijkertijd zijn aangesloten. Deze snelheid maakt high-definition videostreaming mogelijk, waardoor videogesprekken duidelijk en ononderbroken verlopen. Een verbindingssnelheid van 100 Mb/s kan beschouwd worden als ideaal voor mensen die regelmatig videoconferencing houden, vooral voor omgevingen met intensief internetgebruik.
Internet type Min snelheid Max downloadsnelheid Max uploadsnelheid
ADSL
30 Mb/s
200 Mb/s
20 Mb/s
Kabel
50 Mb/s
1000 Mb/s
50 Mb/s
Glasvezel
50 Mb/s
1000 Mb/s
1000 Mb/s

Populaire videoconferencing platforms

Op het gebied van virtuele communicatie vallen videoconferencing platforms als Zoom, Microsoft Teams en Google Meet op als de meest bekende en meest gebruikte. Er zijn uiteraard nog veel meer platforms beschikbaar. Maar deze drie vallen vooral op door hun robuuste functies en gebruiksvriendelijke interfaces, die tegemoetkomen aan een breed scala aan behoeften, van persoonlijk tot grootschalig zakelijk gebruik. We hebben voor u een kort overzicht gemaakt van elk platform en een vergelijkingstabel waarin de belangrijkste kenmerken voor videoconferencing worden belicht.
wat heeft u nodig voor videoconferencing
 • Zoom

Bekend om zijn eenvoud en betrouwbaarheid. Zoom is een favoriet voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik. Het biedt een scala aan functies, waaronder video en audio van hoge kwaliteit, scherm delen en de unieke mogelijkheid om een groot aantal deelnemers te ontvangen. Zoom is vooral populair vanwege de breakout-ruimtefunctie, waardoor grote vergaderingen in kleinere groepen kunnen worden opgesplitst.
 • Microsoft Teams

Ontworpen voor naadloze integratie met Microsoft Office-applicaties. Teams is een uitgebreid samenwerkingsplatform. Het maakt bestanden delen enchatten eenvoudig en heeft daarnaast ook uitstekende videoconferentie mogelijkheden. Het is ideaal voor bedrijven die al gebruikmaken van het Microsoft-ecosysteem.
 • Google Meet

Als onderdeel van Google’s G Suite biedt Google Meet integratie met andere Google-services, waaronder Gmail en Google Agenda. Het staat bekend om zijn gebruiksgemak, vooral voor degenen die al bekend zijn met de Google-omgeving. Het platform heeft aanzienlijke verbeteringen aangebracht in de video- en geluidskwaliteit, waardoor het een sterke concurrent op de markt is geworden. Hieronder vindt u een vergelijkingstabel van wat elk platform biedt voor videoconferencing:
Functie/platform Zoom Microsoft Teams Google Meet
Maximaal aantal deelnemers
100 (gratis), 500 (betaald)
300
100 (gratis), 250 (betaald)
Video kwaliteit
HD
HD
HD
Scherm delen
Ja
Ja
Ja
Breakout-ruimtes
Ja
Nee
Nee
Integratie
Beperkt
Uitgebreid (Microsoft producten)
Uitgebreid (Google producten)
Mobiele app
Ja
Ja
Ja

Hoewel deze platforms het populairst zijn, is het de moeite waard om andere opties te onderzoeken die mogelijk beter aansluiten bij specifieke behoeften of voorkeuren. Elk platform heeft zijn unieke sterke punten en de beste keuze hangt af van uw specifieke vereisten op het gebied van communicatie en samenwerking.

Beveilig uw online videovergaderingen

We maken ons steeds meer zorgen over cyberveiligheid. Het heeft ook invloed op de manier waarop videoconferencing systemen werken. Maar toch moet u enkele tips volgen om veilige online videovergaderingen te houden. Hier volgen enkele belangrijke stappen om uw videoconferentie sessies te beveiligen:

 • Regelmatig bijwerken: Houd uw software voor videoconferenties altijd up-to-date.
 • Bewaak vergaderingslinks en -ID’s: Behandel uw videoconferencing-ID’s en -links met zorg. Deel ze alleen met de beoogde deelnemers om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
 • Wachtwoordbeveiliging: Gebruik sterke, unieke wachtwoorden voor elke video vergadering. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe, waardoor het voor ongewenste gasten moeilijker wordt om deel te nemen.
 • wachtkamers gebruiken: Gebruik deze functie om te bepalen wie uw vergadering betreedt, waardoor de algemene veiligheid van de vergadering wordt verbeterd.
 • wees voorzichtig met uitnodigingen: Accepteer geen uitnodigingen voor videoconferenties van onbekende bronnen.
 • Mindful Sharing: Wees er bewust van wat er gedeeld wordt tijdens vergaderingen. Houd er rekening mee dat sessies zonder uw toestemming kunnen worden opgenomen en gedeeld.
 • Veilige netwerken: Gebruik veilige en gecodeerde netwerken voor uw vergaderingen. Zorg ervoor dat uw Wi-Fi is beveiligd met sterke codering zoals WPA2 of WPA3.
 • Sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie: Gebruik complexe wachtwoorden en schakel tweefactorauthenticatie in voor een extra beveiligingslaag voor uw videoconferentie accounts.

Door deze richtlijnen te volgen, kunt u de beveiliging van uw videoconferencing sessies aanzienlijk verbeteren, waardoor u verzekerd bent van een veilige virtuele omgeving voor uw vergaderingen.

Aarzel niet om onze audiovisuele specialisten te raadplegen voor verdere begeleiding en deskundig advies. Zij staan klaar om u te helpen bij het verbeteren van uw online videovergadering ervaringen.

Deel:

Meer blogs
moderne witte digitale receptie
Veiligheidsvoordelen van een bedrijfsverzamelgebouw met een digitale receptie

Veiligheidsvoordelen van een Bedrijfsverzamel gebouw met Digitale Receptie Veiligheidsvoordelen van een Bedrijfs verzamel gebouw met Digitale Receptie Het managen van bezoekerscoördinatie, logistiek en personeel vraagt om solide oplossingen voor veiligheid, naleving en efficiëntie. Een digitaal receptiesysteem biedt een perfect antwoord en zorgt voor een vlotte toegang voor bezoekers en een

Lees verder »
Barco ClickShare all-in-one bar
Barco’s Clickshare alles-in-één bar

Barco introduceert een nieuwe Clickshare bar Als mondiale innovator op het gebied van vergaderruimtetechnologie heeft Barco opnieuw een nieuwe standaard gezet op het gebied van draadloze conferencing. De ClickShare Bar werd officieel geïntroduceerd op 23 januari 2024 in België. Het lijkt een grote stap voorwaarts in de manier waarop kleine

Lees verder »
Crestron middelen voor videovergaderen
6 voordelen van videovergaderen

6 voordelen van videovergaderen oplossingen de kracht van de hedendaagse wereld 6 voordelen van videovergaderen oplossingen de kracht van de hedendaagse wereld Stelt u zich een wereld voor waar communicatiebarrières niet bestaan, waar samenwerking vloeiend verloopt en besluitvorming snel gaat. Dit is de wereld die videoconferencing heeft gecreëerd voor bedrijven,

Lees verder »
Neem contact op